Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elit.

This is some text inside of a div block.

Lorem ipsum dolor sit amet, consetetur sadipscing elit.

This is some text inside of a div block.

Emergency Case

If you need a doctor urgently outside of medicenter opening hours.
Button Text

Ett tandimplantat består av en titanfixtur som opereras in i och integrerar med käkbenet och en protetisk del (själva tanden) som man sedan skruvar fast i fixturen.

Vem behöver implantat?

Då du har förlorat en tand efterlämnas endast en glugg där denna en gång suttit. Denna glugg går dock att ersätta med en ny, konstgjord tand. Om det finns skadade tänder kvar framför och bakom den tidigare tanden som skall ersättas kan man använda de tänderna för att skapa en så kallad bro. Men är de tänderna friska och fina vill inte borra i dem. Då rekommenderar vi behandling med ett benförankrat implantat. För att få den nya tanden att sitta fast krävs det att man borrar fast en titanskruv (en fixtur) i käkbenet som sedan får sitta där i några månader så att den läker ihop med benet. Efter att benet läkt klart runt implantatet tar vi ett avtryck på den övre delen så att en tandtekniker kan framställa den nya tanden. Den nya tanden skruvas sedan fast i fixturen. Implantatkirurgi utförs av våra kunniga tandläkare på plats hos Handentandläkarna. Alltså kan du känna dig trygg i våra händer.

En tand för livet

Efter att en ny konstgjord tand satts in skall du inte känna eller se någon skillnad på denna jämfört med dina riktiga tänder. Ett tandimplantat utformas på ett estetiskt korrekt och passande sätt så att du aldrig behöver tänka på att detta skulle vara något annorlunda än resten av dina tänderna. Den nya konstgjorda tanden som sätts in i din mun kan hålla hela livet ut förutsatt att du sköter din munhygien på rätt sätt och följer tandläkarnas rekommendationer. Själva behandlingen från operationen till färdigmonterad tand tar ca 8-12 veckor i de flesta fall. Det är en god investering att sätta in ett implantat då du genom detta kommer få en fullt fungerande tand som håller livet ut.